CULTURĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ DE POLIŢIŞTII ŞI PROCURORII PRAHOVENI
La data de 26 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat o percheziţie domiciliară în judeţul Giurgiu, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară şi trafic de droguri de risc.
În cauză, s-a reţinut că o persoană ar fi comercializat cannabis către persoane din judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti, acesta fiind introdus în ţară prin intermediul unor firme de transport şi coletărie.
În urma activităţilor desfăşurate, a fost descoperită, într-o încăpere substerană disimulată, o cultură indoor de cannabis, formată din 491 de plante, aflate în stare incipientă de dezvoltare, o instalaţie de cultivare a cannabisului (prevăzută cu sistem de iluminare format din 8 lămpi şi sistem de ventilare), mai multe recipiente cu substanţe utilizate la creşterea plantelor, pământ pentru creşterea florilor, precum şi alte bunuri folosite în acest scop.
La data de 26 mai a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bănuit, iar, la data de 27 mai a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Sursă:IJP Prahova