Jandarmii prahoveni, locul 1 la Cupa
Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au obţinut locul I în cadrul competiţiei militar-aplicative Cupa "Jandarmeria montană la înălţime", ediţia a IX-a.
La această competiţie sportivă au participat 15 echipe de jandarmi din cadrul unităţilor Jandarmeriei Române precum şi 1 echipă a Batalionului 21 Vânători de Munte-Predeal din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, competiţia fiind organizată de Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, în perioada 25-26 mai 2023.
Timp de două zile participanţii au avut ca probe de concurs: escaladă perete de stâncă, traversare şi coborâre în rapel, deplasare în teren cu ajutorul dispozitivelor G.P.S. pentru căutarea unei persoane aflate în dificultate în mediul montan şi verificarea cunoştinţelor medicale.
Felicitări colegilor noştri, plutonier adjutant şef Hogea Mihai, plutonier major Tudor Alin şi sergent major Banciu Ioan din cadrul structurii montane a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, pentru ambiţia, tenacitatea şi dorinţa de a fi cei mai buni.
 
Sursă şi foto:IJJ PH