Un deţinut evadat dintr-o secţie exterioară a Penitenciarului Ploieşti a fost prins de poliţiştii prahoveni
Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Ploieşti, un deţinut în vârstă de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a evadat,vineri după amiază,  după ce a sărit gardul care împrejmuieşte secţia exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti.
Comunicatul integral:
Vineri, 19.05.2023, în jurul orei 17:35, s-a constatat că deţinutul D.C., în vârstă de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, 46*1, 234 NCP clasificat în regim deschis a părăsit neautorizat  prin escaladarea gardului împrejmuitor secţia exterioară  Movila Vulpii a  Penitenciarului Ploieşti.  
          În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judetean de Poliţie Prahova şi  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova. 
În completarea informării  iniţiale, aducem la cunoştinţa  opiniei publice faptul că efective suplimentare ale poliţiei penitenciare din unităţile învecinate contribuie la activităţile specifice de capturare a evadatului.
Totodată facem precizarea că acţiunea se află sub coordonarea  directorului de unitate şi a şefului Serviciului Siguranţă din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
        Menţionăm că, părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.
       Deţinutul are înălţimea de 1,67 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă rotundă, ten deschis, frunte mijlocie, nas frânt jos, gură mijlocie, barbie normală păr şaten,nu poartă mustaţă, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta şapcă roşie, pantaloni crem şi vestă culoare închisă.
      Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Ploieşti , la numerele 0244.526.834 sau 0244/526.325.
Deţinutul a fost prins , noaptea trecută , într-o baracă din  zona Gării de Vest din Ploieşti.
”Bărbatul care a evadat în cursul zilei de 19 mai a.c., din punctul de lucru al Penitenciarului Ploieşti a fost prins în cursul nopţii trecute, de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti.
Acesta a fost depistat într-o baracă din  zona Gării de Vest a municipiului Ploieşti.
Persoana în cauză, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploieşti a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, ulterior fiind predată unei escorte din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în vederea încarcerării în Penitenciarul Ploieşti.
Bărbatul era încarcerat în secţia exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti, în regim deschis şi a fost dat în urmărire naţională la data de 19 mai a.c., după ce acesta ar fi evadat.” precizează IJP Prahova.