IJP PRAHOVA. PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT  (video)
UPDATE:
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe au fost descoperite mai multe mijloace materiale de probă.
Reamintim faptul că în cazul unei fapte de furt calificat, persoanele bănuite ar fi sutras în luna martie a.c., din cadrul unei societăţi comerciale, bunuri precum conductori electrici, componente din cupru ale unui transformator, mai multe pompe de apă, acumulatori ai unui generator, calorifere electrice, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 250.000 de euro.
În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore doi bărbaţi cu vârstele de 30 şi respectiv 35 de ani, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
STIRE INIŢIALĂ:
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au pus în executare 7 mandate de percheziţii în comuna Dumbrăveşti şi în municipiul Ploieşti, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.
Activităţile au fost desfăşurate în cazul a două cauze penale diferite.
Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe au efectuat  6 percheziţii domiciliare în comuna Dumbrăveşti la locuinţele unor persoane bănuite că în luna martie a.c., ar fi sustras dintr-o societate comercială mai multe bunuri bunuri în valoarea de aproximativ 250.000 de euro.
Totodată, şi poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului  au efectuat  o percheziţie la două persoane bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat.
În cadrul acestei cauze penale, s-a reţinut faptul că la data de 17 mai a.c., unei persoane i-ar fi fost sustras un portofel, prejudiciul fiind de aproximativ 6.000 de lei.
9 persoane au fost  conduse la sediul unităţilor de poliţie pentru audieri.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti.