PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT ŞI TÂLHĂRIE
UPDATE:
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost descoperite mai multe mijloace materiale de probă.
În cazul faptei de furt calificat, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cocorăştii Colţ au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, 4 tineri cu vârstele cuprinse între 18 şi 26 de ani, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Totodată, în cazul activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui tânăr în vârstă de 19 ani, din  municipiul Ploieşti.
La aceeaşi dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti luarea măsurii preventive faţă de tânărul în cauză, pe o perioadă de 30 de zile, instanţa însuşindu-şi propunerea Parchetului.
STIRE INIŢIALĂ:
 
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova pun în executare 11 mandate de percheziţii în comunele Bilciureşti şi Crevedia din judeţul Dâmboviţa şi în municipiul Ploieşti, dar şi în comuna Blejoi, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie.
Activităţile sunt desfăşurate în cazul a două cauze penale diferite.
Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cocorăştii Colţ efectuează 6 percheziţii domiciliare la locuinţele a 6 tineri, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani.
În fapt, persoanele bănuite în noaptea de 19 spre 20 martie a.c. ar f sustras din comuna Tinosu un tractor agricol şi o remorcă, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de lei.
Totodată, şi poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului efectuează 5 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie.
În cadrul acestei cauze penale, s-a reţinut faptul că la data de 1 mai a.c., un tânăr ar fi fost deposedat prin acte de violenţă de către bunurile personale.
8 persoane au fost conduse la sediul unităţii pentru audieri.
Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti.
 
Sursă:IJP PH