PRAHOVA.UPDATE: PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţiştii din Prahova, au fost descoperite şi ridicate mijloace materiale de probă, înscrisuri, aproximativ 30% din bunurile sustrase şi sume de bani în lei şi în valută, corespondentul a 25.000 de lei.
Astfel, în baza probatoriului administrat faţă de 6 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30 şi 48 de ani, din comunele I.L.Caragiale şi Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Reamintim că la data de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Biroul de Combatere a Furturilor din Locuinţe au pus în executare 13 mandate de percheziţii în judeţul Dâmboviţa, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de furt calificat.
12 persoane au fost conduse la sediul unităţii pentru audieri.
În fapt, de la începutul anului 2023, persoanele bănuite ar fi sustras din incinta unor societăţi din judeţele Prahova şi Ilfov, bunuri şi aparaturi specifice desfăşurării activităţii de şantier sau altor activităţi comerciale, precum şi cantităţi foarte mari de cabluri din cupru.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 350.000 de lei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi de cel al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti.
În cauză cercetările sunt continuate de poliţişti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ