IJP PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE SĂVÂRŞIREA DE INFRACŢIUNI ECONOMICE
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au pus în executare 12 percheziţii în judeţul Prahova şi una în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane bănuite de infracţiuni economice, respectiv la punctele de lucru ale unor persoane juridice.
 
5 mandate de aducere au fost puse în aplicare.
 
În cauză, se efectuează verificări în cadrul a trei dosare penale diferite, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri, spălarea banilor, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.
 
În fapt, în perioada mai 2022-martie 2023, persoanele bănuite ar fi obţinut fonduri ilegale destinate cazării şi hranei refugiaţilor ucrainieni.
 
Totodată, din cercetări a reieşit faptul că în documentele ce au fost depuse la autorităţile publice, în vederea obţinerii acestor fonduri ar fi fost inserate date nereale, iar banii obţinuţi ar fi fost utilizaţi în alte scopuri. 
 
Sumele obţinute în urma activităţilor desfăşurate sunt în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, dar şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
 
Video:IJP PH/POLIŢIA ROMÂNĂ