Doi bărbaţi din Şoimari au fost reţinuţi după ce ar fi furat 40 de metri de conductă petrolieră
La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăţi comerciale despre faptul că pe raza comunei Şoimari ar fi fost sustrasă o ţeavă care transporta produs petrolier.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind sectionată conducata de transport ţiţei aparţinând unei societăţi de profil, iar un segment de aproximativ 40 de metri a fost sustras, solul fiind infestat cu produse petroliere.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat persoanele bănuite de săvârşirea faptei ca fiind doi bărbaţi cu vârstele de 28, respectiv 30 de ani din comuna Şoimari.
În baza probatoriului administrat faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi poluarea prin evacuare, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ