POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU EFECTUAT PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ŞI MARE RISC (video)
 
UPDATE:
La data de 12 aprilie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a celor patru tineri, pentru o perioadă de 30 de zile.
ŞTIE INIŢIALĂ:
 
La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 10 percheziţii domiciliare în judeţul Prahova, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc (cannabis şi cocaină).
35 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.
În fapt, începând cu luna noiembrie a anului 2022, un grup infracţional, format din 6 tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cantităţi de droguri de la diverşi dealeri din municipiul Bucureşti, care, ulterior, le-ar fi comercializat către consumatori din judeţul Prahova.
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 35 de grame de materie vegetală cu aspect şi miros specific plantei cannabis, un gram de substanţă pulverulentă cu aspect specific cocainei, 14 grindere, 6 telefoane mobile, 2 cântare, 1.845 de lei, dar şi bunuri folosite la ambalarea, depozitarea, porţionarea şi consumul drogurilor.
Tot ieri, 11 martie, procurorul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti a dispus reţinerea a 4 dintre persoanele bănuite pentru 24 de ore şi luarea măsurii controlului judiciar cu privire la alte două persoane, pentru 60 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.
Sursă:Comunicat IJP Prahova
Foto ilustrativ
Video:IJP PRAHOVA/POLIŢIA ROMÂNĂ