Ploiesti.Percheziţii într-o cauză penală în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni la regimul rutier
La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile a doi bărbaţi cu vârstele de 35, respectiv 56 de ani, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul rutier. 
Din cercetări, a reieşit faptul că, la data de 3 martie a.c., bărbatul în vârstă de 56 de ani, din municipiul Ploieşti, ar fi încredinţat autoturismul său unui minor în vârstă de 13 ani, acesta conducandu-l în prezenţa sa, pe mai multe străzi din municipiu, fiind filmat şi postat pe o reţea de socializare. 
Tot din cercetări, a reieşit faptul că, în perioada iulie 2020- martie 2023, bărbatul în vârstă de 35 de ani, din municipiul Ploieşti, ar fi săvârşit o infracţiune de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, precum şi mai multe infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat mai multe mijloace materiale de probă, cei doi fiind conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de persoanele bănuite a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentate unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Matei Basarab" Ploieşti. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea clarificării activităţii infracţionale.
 
Sursă:IJP Prahova 
Foto ilustrativ