Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti aniversează anul acesta 75 de ani de la înfiinţare
Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti aniversează anul acesta 75 de ani de la înfiinţare, moment marcat prin nenumărate activităţi ştiinţifice, culturale şi sportive care se vor desfăşura pe întreaga perioadă a anului 2023. 
Momentul reper şi cu o încărcătură emoţională deosebită va fi Ceremonia de Absolvire a ,,Generaţiei 75” care va avea loc pe Esplanada Palatului Culturii în data de 12 Mai 2023. 
În anul 1967 Institutul de Petrol şi Gaze (IPG) s-a mutat la Ploieşti, cel mai important centru al industriei petroliere româneşti, iar  cursurile au fost ţinute în  sediul Palatului Culturii până la finalizarea construcţiei centrului universitar care azi poartă numele de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. 
Din respect şi consideraţie pentru Ploieşti - Oraş Universitar, pentru comunitate şi în special pentru absolvenţii ,,Generaţia 75“, am considerat că este oportună şi memorabilă organizarea în premieră a festivităţii de absolvire în locul unde s-au predat primele cursuri şi s-au perindat primii studenţi ai Institutului de Petrol şi Gaze din Ploieşti.
 
Sursă:Comunicat Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti
Purtător de Cuvânt - conf.univ.dr. Mirela Dulgheru
 
Foto ilustrativ/ziarulprahova.ro