Palatul  Copiilor Ploieşti. ” Proiectul Art interActions se apropie de final. Dar finalul este un nou început”

 

O sală de spectacole renovată, cu echipamente de top, pentru tinerii din Ploieşti şi nu numai, prin Fondul Prahova pentru Educaţie

Proiectul Art interActions este unul dintre cele 8 câştigătoare în cadrul Fondului Prahova Pentru Educaţie. Candidatura a fost depusă la prima sesiune de proiecte, din vara anului 2022, de către Palatului Copiilor Ploieşti şi succesul a adus o finanţare de 124.000 de lei pentru renovarea unei săli de spectacole, dotată cu echipamente scenotehnice, care să constituie pentru tineri un loc de întâlnire, auto-cunoaştere, explorare şi dezvoltare personală, prin organizarea de spectacole.

Lipsa de educaţie estetică a devenit o realitate a vremurilor noastre.

Fenomenele nedorite în viaţa de elev precum: segregarea, marginalizarea, violenţa, bullyingul, consumul de alcool, fumatul, sedentarismul şi supraponderabilitate, lipsa integrităţii, a interesului de a învăţa sau chiar abandonul şcolar reprezintă o problemă reală a viitoarelor generaţii.

Faptul că tinerii sunt dependenţi de device-uri este un truism cu care ne-am obişnuit. În fapt ei sunt dependenţi de o formă de artă vizuală care le oferă divertisment, socializare, informaţii.

Este necesar un loc de întâlnire şi manifestare a comuniunii dintre copiii-artişti şi public. Avem nevoie de un public pe care să îl formăm chiar noi, aşa cum orice instituţie de cultură îşi formează propria audienţă; să se creeze o efuziune spirituală a ideilor, atitudinilor, valorilor cultivate, un ethos al unei comunităţi create în jurul frumosului, nu impus, ci aşa cum şi-l imaginează ei, tinerii mileniului III”, susţin coordonatorii proiectului.

Anual, pragul Palatului Copiilor Ploieşti şi al structurii arondate, Clubul Copiilor Băicoi, este trecut de aproximativ 2500 de elevi cu vârste între 4-19 ani.

Cursurile desfăşurate aici sunt gratuite şi cuprind o arie extinsă de discipline artistice, tehnico-aplicative, sportive, culturale – în total 24 de norme.

Profesorii sunt specialişti în domeniile de predare, cu grade didactice şi rezultate excelente în activităţile competiţionale, proiecte educative şi parteneriate, activităţi metodico-ştiinţifice.

***

Fondul Prahova pentru Educaţie este un fond de finanţare privată coordonat de Fundatia Comunitara Prahova, finanţat de OMV Petrom, cu contribuţia Poerner Romania, pentru a susţine proiecte educaţionale dezvoltate de către organizaţii neguvernamentale, unităţi de învăţământ sau instituţii publice din judeţul Prahova.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02svGys1TjVRAe67mRdYZcmxUWqkKm96XkXGKjnC878zvjYUQQCDVpMrhNUdngeXnUl&id=363646017022997&sfnsn=mo

Date de contact:

Iniţiator proiect: prof. Alina Zahariuc,

Director al Palatului Copiilor Ploieşti

Tel 0726731777

Email pcploiesti@gmail.com

alina.zahariuc@yahoo.com

www.palatulcopiilor-ploiesti.ro

https://www.facebook.com/PalatulCopiilorPloiesti/