Agent de poliţie judiciară din Bucureşti, trimis în judecată, în stare de arest preventiv
Comunicat DNA
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 328/VIII/3 din 16 martie 2023, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului
POPESCU VICTOR-DANIEL, la data faptei agent de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) - Secţia 21, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:
La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinaţi cu eliberarea permiselor de conducere, promiţând cu aceeaşi ocazie că îi va determina pe aceştia să faciliteze obţinerea în mod fraudulos, de către aceasta şi fratele ei, a documentelor respective.
În contextul menţionat mai sus, în data de 15 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranşa din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
      Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
      Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.
 
Foto ilustrativ