Ploieştiul sărbătoreşte, şi anul acesta, ”Ora Pământului”

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, susţine “Ora Pământului” 2023, eveniment ecologic organizat de către World Wilde Fund for Nature.
Reamintim că, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – “Earth Hour” – “Ora Pământului”.
Astfel, municipalitatea ploieşteană a decis ca, sâmbătă, 25 martie 2023, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public în zona centrală (Centrul Civic şi Bulevardul Independenţei) să fie oprit, pentru a se atrage atenţia asupra problemelor cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să conştientizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.
Ploieştenii pot participa direct la acest eveniment mondial, care se va desfăşura anul acesta în data de 25 martie, prin oprirea/reducerea consumului de energie din locuinţe, în intervalul orar 20.30 – 21.30, devenind, astfel, voluntari activi în cadrul campaniei “Ora Pământului”.
“Ora Pământului” este o iniţiativă ce vizează încurajarea cetăţenilor, a echipelor de management din mediul public sau privat, precum şi a guvernelor din întreaga lume pentru asumarea responsabilităţii privind amprenta lor ecologică şi angajarea în căutarea de resurse care oferă soluţii reale la provocările actuale de mediu.
“Ora Pământului” reprezintă mai mult decât o oră dedicată planetei noastre. Este, în fapt, o mişcare pentru viitorul nostru, în beneficiul oamenilor şi al planetei.
Invităm, aşadar, ploieştenii să se alăture acestei iniţiative ecologice, arătând astfel că, printr-un gest simplu, cum ar fi întreruperea electricităţii timp de o oră, putem contribui, fiecare în parte, la sănătatea locului în care trăim – planeta Pământ.