PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA DE INFRACŢIUNI ECONOMICE (video)
În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pun în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Prahova şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de infracţiuni din sfera criminalităţii economice.
 
5 persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri. 
 
În fapt, reprezentanţii unui operator economic, în perioada 2018 - 2022, ar fi construit un bloc de locuinţe în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzărea apartamentelor. 
 
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual. 
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Sursă: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova