Un agent de poliţie judiciară  în cadrul Direcţiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) a fost reţinut de D.N.A.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 martie 2023, a inculpatului:
POPESCU VICTOR-DANIEL, agent de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) - Secţia 21, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
    În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 14 martie 2023, inculpatul  Popescu Victor-Daniel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinaţi cu eliberarea permiselor de conducere, promiţând cu aceeaşi ocazie că îi va determina pe aceştia să faciliteze obţinerea în mod fraudulos, de către aceasta şi fratele ei, a documentelor respective.
În contextul menţionat mai sus, în data de  15 martie 2023, inculpatul  Popescu Victor-Daniel ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând  o primă tranşa din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului Popescu Victor-Daniel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 16 martie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.
 
Sursă:Comunicat D.N.A.
Foto ilustrativ/ g4media.ro