Doi foşti angajaţi  eMAG sunt cercetaţi pentru acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică
Potrivit PROFIT.RO ”doi foşti angajaţi ai companiei eMAG sunt cercetaţi pentru acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică, ei fiind acuzaţi că, timp de peste doi ani, ar fi comandat bunuri pe care le-au achitat cu vouchere de reducere false. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii au fost sesizaţi, la începutul lunii martie, de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că, în perioada octombrie 2020-martie 2023, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere.
Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.”
 
 
”La data de 14 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au reţinut pentru 24 de ore doi tineri bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.
 
În fapt, la data de 3 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că în perioada octombrie 2020-martie 2023 un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere.
 
Din cercetări a reieşit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei.
 
În baza investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi.
 
Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În urma probatoriului administrat faţă de cei doi tineri din judeţul Buzău, respectiv Dâmboviţa a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Ieri 15 martie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară unde cei doi tineri locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar şi 12.700 de lei şi 1.200 de euro.
 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.” precizează IJP Prahova.
 
Foto ilustrativ