Incident in apropiere de Gara de Vest .  A cazut o pasarelă metalică peste sinele de tren

Potrivit www.digi24.ro , in dimineata aceasta,  sase trenuri de călători au fost  oprite pe traseu după ce o structură metalică lungă de 15 metri şi grea de 4 tone s-a prăbuşit peste calea ferată. S-a întâmplat în apropierea gării Ploieşti Vest, pe o rută care face legătura între Bucureşti şi Braşov, respectiv Bucureşti şi Buzău.

Pasarela metalică se află în administrarea firmei de termoficare din Ploieşti şi susţine una dintre conductele de alimentare a oraşului, care s-a fisurat. Mai multe echipaje ISU intervin, dar avertizează că operaţiunea va fi una de lungă durată.

Din fericire, în momentul incidentului nu trecea niciun tren prin zonă. „În acest moment, prin staţia CF Ploieşti nu se mai poate desfăşura activitatea de trafic feroviar. Toate cele şase trenuri staţionează temporar în Gara Ploieşti Vest, în Gara Buda sau la intrare în Ploieşti Vest. În acest moment, la sediul companiei CFR S.A. are loc o şedinţă comună cu operatorii de transport feroviar pentru a găsi o soluţie optimă, astfel încât să putem asigura continuitate în traficul trenurilor aflate deja în circulaţie şi pentru a lua toate măsurile necesare pe toată raza staţiei Ploieşti Vest”, a precizat la Digi 24 Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură.

Pasarela, care a căzut pe două şine de cale ferată, susţinea conducta de termoficare a municipiului Ploieşti, a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova. „Suntem acolo, încercăm să asigurăm o intervenţie operativă. În primul rând, trebuie susţinut operatorul economic. Trebuie tăiată această pasarelă, trebuie îndepărtată, trebuie susţinute aceste linii de termoficare, bineînţeles, schimbate firele, verificate şinele până la a porni circulaţia feroviară”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU.

CONTINUARE

sursa:https://www.digi24.ro