IJP PRAHOVA.
La data 9 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune privind verificarea legalităţii operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor.
 
Astfel, în cadrul acţiunii au fost efectuate şase controale la societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova care desfăşoară activităţi cu produse fitosanitare.
 
1.În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Gherghiţa s-a constatat că administratorul acesteia nu a luat măsurile obligatorii de eliminare a deşeurilor periculoase, respectiv a produselor fitosanitare având termenul de valabilitate expirat, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor art. 98, alin. 5 lit. b) din OUG 195/2005.
 
2.Cu ocazia controlului efectuat la o altă societate din comuna Sălciile s-a constatat faptul că în curtea unităţii se aflau depozitaţi în spaţii neprotejate, 22 de saci de îngrăşământ tip uree a câte 500 de kg fiecare. 
 
Întrucât s-a constatat faptul că nu au fost luate măsurile obligatorii de supraveghere şi asigurare a depozitelor de substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai în locuri protejate, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor art. 98, alin. 3, lit a) din OUG 195/2005.
 
3.În cadrul unei societăţi comerciale din comuna Lipăneşti s-a constatat faptul că administratorul unităţii nu a luat măsurile obligatorii de eliminare a deşeurilor periculoase, respectiv a produselor fitosanitare având termenul de valabilitate expirat, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor art. 98, alin. 5 lit. b) din OUG 195/2005.
 
Sursă: IJP Prahova 
Foto ilustrativ