Elevii Colegiului Naţional
Echipa Ro2D2 din Ploieşti a reuşit performanţa de a câştiga premiul INSPIRE LOCUL I la Campionatul Naţional de Robotică ediţia #7 2023 BRD FIRST Tech Challenge România. Elevii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti au reuşit să impresioneze juriul şi publicul cu inovaţia, creativitatea şi pasiunea pentru robotică.
Combinând cunoştinţele de matematică, informatică, mecanică şi electronică, echipa Ro2D2 a dezvoltat un robot performant şi inovativ, capabil să îndeplinească cu succes sarcinile şi provocările propuse de competiţie. Cu o abordare originală şi o strategie bine pusă la punct, Ro2D2 a reuşit să se impună în faţa unui număr impresionant de contracandidate, demonstrând astfel că perseverenţa şi munca în echipă pot duce la realizări remarcabile.
Prin participarea lor la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA, membrii Ro2D2 vor reprezenta cu mândrie România şi vor fi o sursă de inspiraţie pentru tinerii pasionaţi de robotică din întreaga ţară. 
Echipa Ro2D2 din Ploieşti este formată din elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul, fapt care pune şi mai mult în evidenţă excelenţa educaţională şi pasiunea pentru tehnologie a acestei instituţii de învăţământ. Felicitări, Ro2D2 şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti pentru această performanţă remarcabilă!
Consiliul Judeţean Prahova sprijină performanţa acestor copii care au reuşit să obţină finanţare în baza Legii 350/2005, printr-un proiect depus în sesiunile de finanţare de anul trecut. Vă reamintim că aceşti tineri sunt cei care au conceput şi implementat un sistem inteligent de irigare automata, care funcţionează deja în sera Grădinii Botanice Bucov:
 
Sursa: CJ Prahova