Detaşamentul de Pompieri Mizil are casă nouă (video)
Detaşament de Pompieri Mizil din cadrul ISU Prahova a fost reconstruit şi inaugurat joi.
Conform IGSU, “proiectul Demolare şi reconstruire sediu Detaşament de Pompieri Mizil din cadrul ISU Prahova a implicat demolarea fostelor clădiri în care au activat cadrele militare ale detaşamentului de pompieri şi construcţia unei noi clădiri multifuncţionale.
Detaşamentul de pompieri din Mizil a fost creat iniţial în 1926 şi a funcţionat până în 1968, când a fost închis de autorităţi. În 1994, detaşamentul a devenit din nou activ, mutându-se în clădirea unde a funcţionat până în noiembrie 2020.
Starea clădirii înainte de demolare:
Clădirea a fost construită în 1908 şi se afla într-o stare avansată de degradare.
Construcţia în care îşi desfăşura activitatea Detaşamentul Mizil a fost examinată de un expert tehnic autorizat şi a fost clasificată drept clădire cu risc seismic de clasă I (RS). Clasa RS I este destinată clădirilor cu risc ridicat de a se prăbuşi în caz de cutremur.
NOUA Construcţie:
Această investiţie face parte din Proiectul privind Gestionarea Riscurilor de Dezastre în România, finanţat de Banca Mondială.
Obiectivul este realizat din un turn de comunicaţii şi două clădiri ce acţionează diferit din punct de vedere structural şi care adăpostesc două funcţiuni conexe.
Garaj
Clădire administrativă Turn de comunicaţii
Garajul:
Garajul are o suprafaţă de aproape 600 mp şi capacitatea de a adăposti simultan un număr de 10 autospeciale cu gabarite mari. 
Accesul acestora în garaj se realizează prin intermediul a cinci uşi secţionale industriale.
Clădirea administrativă:
Are o suprafaţă de peste 1.600 mp desfăşurată pe două etaje.
La nivelul parterului se află birourile personalului (inclusiv SMURD), dispeceratul, zonă de servire a mesei,spaţii de depozitare şi încăperile tehnice necesare funcţionarii clădirii.
La nivelul etajului 1 sunt amplasate camerele de odihnă, vestiarele, duşuri şi grupuri sanitare, sala de gimnastică şi o sala multifuncţională.
TURNUL de comunicaţii:
Turn realizat sub forma unei construcţii metalice pe care se vor monta antene pentru legăturile radio. Are o înălţime 24 m.
Lucrările de demolare şi construire au început în februarie 2022, iar valoarea contractului este de 14,247,929.96 RON (TVA inclus)
Detaşamentul de pompieri Mizil:
Acoperă intervenţiile din zona de est a judeţului Prahova şi include, de asemenea, trei unităţi administrative din judeţul Buzău. Suprafaţa acoperită de detaşament se ridică la 1.259 kilometri pătraţi, deservind un număr de aproximativ 125.000 de persoane.
Despre proiect
Proiectul „Îmbunătăţirea managementului riscurilor la dezastre” (P166302) face obiectul Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare semnat la Bucureşti la 1 august 2018, Acord care este ratificat prin Legea nr. 307 din 20 Decembrie 2018). Valoarea împrumutului este de 50.000.000 euro.
Această construcţie este prima dintr-o serie de investiţii care vizează creşterea rezilienţei infrastructurii critice de răspuns la dezastre şi situaţii de urgentă şi consolidarea capacităţilor administraţiei publice în sensul reducerii riscului de dezastre şi adaptării la schimbările climatice.
În acest moment, în cadrul Proiectului sunt cuprinse 10 obiective din cadrul unităţilor subordonate IGSU, care vor beneficia de lucrări de demolare/construire şi consolidare/modernizare”
 
Sursa foto-video: IGSU