Organizatorii anunţă toate opţiunile de transport şi programul complet al autobuzelor care vor circula  în perioada Festivalului Massif
 
Organizatorii anunţă toate opţiunile de transport şi programul complet al autobuzelor care vor circula din Braşov şi Râşnov spre Poiana Braşov în perioada festivalului Massif.
Fanii care vor să ajungă la finalul acestei săptămâni în Poiana Braşov pentru a petrece alături de gaşca de prieteni la prima ediţie Massif pot opta pentru mijloacele de transport în comun ce pleacă din oraşele Braşov şi Râşnov.
Organizatorii, împreună cu autorităţile locale, au pregătit un plan de mobilitate pentru Poiana Braşov, care include accesul pentru transportul public, pentru operatorii privaţi (microbuze şi taxi-uri), precum şi pentru firmele de ridesharing.
În perioada festivalului Massif, în intervalul orar 11:00 – 01:00, accesul în staţiune pe ruta Braşov – Poiana Braşov va fi permis numai transportului public, autospecialelor MAI, maşinilor acreditate, operatorilor privaţi de transport şi firmelor de ridesharing.
Cei care sunt cazaţi în unităţile hoteliere din Poiana Braşov şi vor opta pentru deplasarea la festival cu maşina personală vor putea face acest lucru în intervalul orar 11:00 – 01:00, numai pe ruta Râşnov – Poiana Braşov.
Organizatorii Massif recomandă călătoria cu autobuzul, cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival.
Mijloacele de transport în comun care vor circula pe ruta Braşov – Poiana Braşov vor sosi la o frecvenţă de aproximativ 10 minute, în intervalul orar 08:00 – 23:30, pentru a facilita accesul la festival. Liniile disponibile din Braşov sunt următoarele:
 
Linia 20 (Livada Poştei – Poiana Braşov)
 
Linia 100 (Gara CFR Braşov – Poiana Braşov)
 
Linia 60 (Terminal Poiana Mică – Telecabină)
 
Pe parcursul celor trei zile, pentru linia 100, pe strada Lungă, în zona din faţa sediului AJOFM, va fi amenajată o staţie provizorie doar pentru sensul de urcare spre Poiana Braşov, iar frecventa liniei 60 va fi la 5 minute.
Tariful standard pentru un bilet de adult este de 4 lei. Biletul se poate achiziţiona prin aplicaţia 24pay sau cu cardul bancar din punctele principale de vânzare a biletelor, care vor avea şi un program prelungit: Poiana Braşov (08:00 – 01:00), Livada Poştei (până la ora 23:30), Gara CFR Braşov (până la ora 21.30).
Operatorii de la RATBV recomandă achiziţionarea abonamentelor de o zi (Abonament 1 zi METROPOLITAN PASS – 10 lei) sau a abonamentelor de trei zile (Abonament 3 zile METROPOLITAN PASS – 30 lei).
Participanţii pot accesa platforma oficială RATBV pentru a consulta programul autobuzelor 20 şi 100, staţiile la care vor opri mijloacele de transport în comun menţionate, dar şi alte informaţii: https://www.ratbv.ro/.
Participanţii pot ajunge din Râşnov direct în Poiana Braşov, la Massif, cu autobuzul 130M, care porneşte din staţia Park & Ride Râşnov.
A doua opţiune de transport pentru cei care şi-au asigurat participarea la prima ediţie Massif este via Râşnov. Dacă sunt cazaţi în oraş sau în vecinătatea lui, participanţii pot ajunge în Poiana Braşov cu autobuzul 130M, care va circula între orele 8:00 – 00:00, la interval de 20 de minute, pornind de la Park & Ride Râşnov.
 
Zona Park & Ride Râşnov este situată în Poligon – parcarea de la Cetate, iar programul de funcţionare şi modalităţile de plată se găsesc pe site-ul oficial RATBV.
Participanţii pot ajunge cu maşina personală până la zona special amenajată Park & Ride din Râşnov, care dispune de un număr limitat de locuri de parcare, continuând călătoria cu autobuzul direct în inima festivalului.
În perioada 3-5 martie, mijloacele de transport în comun care circulă pe ruta Râşnov (Poligon – parcarea de la Cetate) – Poiana Braşov vor pleca din 20 în 20 de minute.
Pentru întoarcerea de la festival, RATBV asigură autobuze care vor începe coborârea din Poiana Braşov în Braşov, de la ora 22:00
Lista traseelor speciale pentru plecarea de la festival către Braşov, comunicate de organizatori şi autorităţi, sunt:
 
Linia 1M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Triaj
 
Linia 2M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Rulmentul
 
Linia 6M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Saturn
 
Linia 16M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Stadionul Municipal
 
Linia 17M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Noua
 
Linia 28M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Fundăturii
 
Linia 34M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Timiş-Triaj
 
Linia 36M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Independenţei
 
Linia 50M: Poiana Braşov – Livada Poştei – Pietrele lui Solomon.
 
Toate aceste autobuze vor opri în toate staţiile de pe traseul liniei 20, iar apoi în staţiile de pe traseul urban urmat în Municipiul Braşov. Cei care doresc să ajungă în Râşnov vor putea lua autobuzul 130M din Poiana Braşov, cu terminalul Park & Ride.
Accesul în Poiana Braşov, permis operatorilor privaţi de transport şi firmelor de ridesharing.
Fanii Massif pot opta şi pentru companiile de călătorie particulare sau cele de ridesharing, pe care le pot comanda din punctele de pick-up şi drop-off special amenajate din Poiana Braşov.
Pentru mai multe detalii, participanţii pot vizualiza hărţile ce conţin opţiunile de transport din perioada festivalului Massif 2023 pe www.bemassif.com
Întregul plan de mobilitate a fost gândit de organizatori şi autorităţile locale şi reprezintă un proiect pilot, care ar putea stabili un nou model de practică care să fluidizeze accesul în staţiune şi în alte perioade aglomerate din timpul anului.
Locuitorii din Poiana Braşov pot circula în zonele restricţionate în baza unui permis de acces auto provizoriu
Pe parcursul celor trei zile de festival, riveranii au acces rutier în intervalul orar restricţionat (11:00 – 01:00) cu un permis de acces auto provizoriu, ridicat de la Centrul de Agrement (Punctul de acreditări) din Poiana Braşov sau de la Cinema Astra (Livada Poştei) din Braşov.
Permisul auto provizoriu poate fi obţinut în perioada 1-5 martie 2023, între orele 11:00 – 20:00. Locuitorii din Poiana Braşov pot intra în posesia permisului auto provizoriu pe baza cărţii de identitate sau oricărui alt act doveditor care atestă locuirea pe străzile restricţionate sau desfăşurarea de activităţi economice în zonele menţionate.
 
Festivalul Massif are loc între 3 şi 5 martie 2023, în Poiana Braşov.