La început de primăvară calendaristică, poliţiştii prahoveni au “amendat” doamnele şi domnişoarele aflate în trafic cu flori şi mărţişoare (video)
La început de primăvară calendaristică, poliţiştii prahoveni au “amendat” doamnele şi domnişoarele aflate în trafic cu flori şi mărţişoare! 
 
Ca în fiecare an, poliţiştii rutieri au participat, cu ocazia zilei de 1 Martie, la o acţiune cu caracter preventiv, în trafic, pe principalele artere din municipiul Ploieşti, dar şi în zonele pietonale.
 
De această dată, au fost vizate doamnele şi domnişoarele aflate la volan, care au fost „trase pe dreapta” şi „sancţionate” cu mărţişoare.
 
Acţiunea a avut loc şi în staţiunile montane, pe lângă mărţişoare, poliţiştii oferindu-le participantelor la trafic recomandări vizând conduita preventivă la volan, precum şi obligativitatea respectării prevederilor legislaţiei rutiere.
 
Astfel, conducătoarele auto oprite în trafic au răsuflat uşurate, acestea primind, în locul punctelor de penalizare şi a amenzilor, mărţişoare şi flori.  
 
Există deja o multitudine de interpretări legate de semnificaţia culorilor mărţişorului. Una dintre acestea se referă la faptul că şnurul mărţişorului, prin îmbinarea celor două culori, exprimă împletirea inseparabilă a unor principii.         
 
Să asociem, aşadar, semnificaţia mărţişorului, la început de primăvară, cu ceea ce Poliţia îşi propune să ofere comunităţii pe care o deserveşte: SIGURANŢĂ şi ÎNCREDERE! 
 
Poliţiştii rutieri care au participat la această acţiune, ce constituie deja o tradiţie, le urează tuturor participanţilor la traficul rutier să se bucure de o primăvară frumoasă şi lipsită de evenimente rutiere!
Sursă : IPJ Prahova