Soferi din Prahova depistaţi la volan fără permis de conducere sau sub influenţa alcoolului
 
La data de 16 februarie  a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe strada Calea Dacia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiu. 
 
Întrucât la solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul în cauză a declarat că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, au fost efectuate verificări în bazele de date, aspectele fiind confirmate. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 22:45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 720, între comunele Filipeştii de Pădure şi Floreşti, conducătorul unui autoturism ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, răsturnându-se pe plafon. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din judeţul Dâmboviţa. 
 
În urma impactului, bărbatul a necesitat ransportarea la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a bărbatului, aparatul a indicat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge.  
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.
Sursă: IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ