Percheziţii intr-o comuna din Prahova, la suspecţi de furt de arbori şi tăieri ilegale


16 februarie 2023

Percheziţii intr-o comuna din Prahova, la suspecţi de furt de arbori şi tăieri ilegale
La data de 15 februarie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte şi al celor din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară în comuna Şoimari, la domiciliile a 5 bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tăiere, fără drept, de arbori şi furt de arbori, din fondul forestier naţional. 
În fapt, în perioada iulie-noiembrie 2022, persoanele bănuite ar fi tăiat, fără drept, şi ar fi sustras 19 arbori din fondul forestier naţional, producând un prejudiciu în valoare de aproximativ 16.000 de lei. 
În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum 8 motofierăstraie şi 6 topoare, totodată fiind găsită şi cantitatea de 17,65 metri cubi de material lemnos. 
Cei 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 43 de ani au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea intregirii materialului probator, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere, fără drept, de arbori şi furt de arbori, din fondul forestier naţional.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ/Politia Romana
 
 
 
 
 
 
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(58 vizualizări)

Tags:
perchezitii
lege
furt
infractiune
politie
Adăugaţi un comentariu:
Din aceeaşi categorie:

Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc