Patru tineri din Ploiesti  au fost reţinuţi de poliţie pentru infracţiuni de furt şi violenţe
Comunicat IJP Prahova
În dimineaţa de ieri, 15 februarie a.c., poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au desfăşurat o razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în municipiul Ploieşt.
În cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti-Secţia nr.1 de Poliţie au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti, în vederea documentării activităţii infracţionale a patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, furt, furt calificat şi două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, fapte comise în perioada decembrie 2022- februarie 2023.
La sediul unităţii de poliţie, au fost conduşi, în vederea audierii, patru tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din municipiu.  
Din cercetări, a reieşit faptul că, la data de 17 decembrie 2022, în timp ce se aflau în Oborul Ploieşti, doi dintre tineri ar fi sustras, din buzunarul unei persoane, un portofel, care conţinea documente personale şi 580 de lei.  
La data de 17 ianuarie 2023, trei dintre tineri, prin violenţă, ar fi încercat să deposedeze o persoană cu dizabilităţi de bunurile personale, în timp ce se aflau în zona Bariera Bucov din municipiu.
În noaptea de 5 spre 6 februarie 2023, trei dintre tinerii în cauză, în timp ce se aflau în zona centrală a municipiului, ar fi sustras din buzunarul unei persoane, portofelul ce conţinea 1.200 de euro şi 200 de lei, precum şi telefonul mobil. 
De asemenea, în zilele de 6, respectiv 7 februarie 2023, unul dintre tineri, aflându-se în incinta unor centre comerciale din municipiu, ar fi agresat fizic un minor, respectiv un agent de pază aflat în timul serviciului, producându-le leziuni fizice. 
În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă printre care un portofel şi o parte din suma de bani sustrasă de tineri în noaptea de 5 spre 6 februarie a.c.
În urma probatoriului administrat, faţă de cei patru tineri a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cadrul raziei, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând astfel aproximativ 25 de autovehicule, fiind legitimate şi 40 de persoane. 
De asemenea, au fost efectuate 10 testări cu aparatul etilotest.
În cadrul activităţilor, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Foto ilustrativ