Prahovean cercetat pentru fals informatic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată
La data de 13 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în comuna Iordăcheanu la domiciliul, respectiv la sediul unei societăţi comerciale ale unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de fals informatic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 
În fapt, la data de 30 ianuarie a.c., un bărbat în vârstă de 40 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ar fi întocmit un bon de consum de materiale lemnoase, în interesul societăţii, menţionând volume nereale cu scopul de a regla stocul faptic de materiale lemnoase cu stocul scriptic înregistrat în aplicaţia SUMAL 2.0, ulterior, introducând aceste date şi în acestă aplicaţie. 
Cu ocazia percheziţiilor, a fost identificată cheresteaua utilizată în interesul societăţii, stabilindu-se că a fost consumat un volum de 11,4 metri cubi, aşa cum era menţionat pe bonul de consum. 
De asemenea, s-a stabilit faptul că un volum de 7,668 metri cubi lemn de foc din specia fag ar fi fost transportat, fără documente de însoţire, la domiciliul administratorului, dar 
respectivul material lemnos nu fusese consumat, aşa cum se menţionase în bonul de consum întocmit. 
Bărbatul în cauză a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul dosarului în vederea clarificării situaţiei de fapt.
 
Sursa: IJP Prahova
Foto ilustrativ