Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova  au organizat  controale la deţinătorii de arme şi muniţii
La data de 10 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Prahova pe linia respectării legislaţiei privind regimul armelor şi muniţiilor.
Astfel, au fost verificaţi 8 deţinători de arme şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 500 de lei.
Totodată, au fost indisponibilizate două arme, 28 de cartuşe şi au fost luate trei măsuri complementare de anulare a dreptului de deţinere arme neletale.
Exemple:
În cadrul verificărilor la domiciliul unui deţinător de arme letale din comuna Blejoi, s-a constatat faptul că acesta nu a predat la un armurier autorizat arma letală de vânătoare cu glonţ, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă în baza căruia deţinea arma. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.
În urma controlului efectuat la un bărbat în vârstă de 46 de ani din oraşul Urlaţi, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea permisului de armă în baza căruia deţinea un pistol neletal de autoapărare era expirată, iar acesta nu a predat arma la un armurier.
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar arma împreună cu cele 28 de cartuşe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Sursă:IJP Prahova
 Foto ilustrativ