Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova au organizat o acţiune pe linia combaterii delictelor silvice
La data 9 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune pe linia combaterii delictelor silvice.
Activităţile s-au desfăşurat la agenţii economici de pe raza oraşului Mizil şi a comunei Drajna, precum şi la două persoane fizice care se ocupă cu transportul de materiale lemnoase.
Astfel, în cadrul acţiunii au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr.171/2010 şi s-a dispus confiscarea valorică a 70.55 metri cubi de material lemnos diverse specii şi sortimente, în valoare de aproximativ 24.000 de lei.
Exemplu:
În urma controlului la cele două persoane fizice, poliţiştii au constatat faptul că aceştia au efectuat transporturi de materiale lemnoase peste volumul de 20 de metri cubi, fără utilizarea aplicaţiei SUMAL, fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional şi s-a dispus confiscarea valorică a volumului de material lemnos transportat ilegal.
Sursă : IJP  Prahova
Foto ilustrativ/prahova-news.ro