Dosare penale întocmite la regimul circulaţiei
În dimineaţa zilei de ieri (miercuri), în jurul orei 07.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe strada Mihai Bravu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Ialomiţa. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe Drumul Naţional 1 A, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Sursă:IJP  Prahova
Foto ilustrativ