Un tânăr din oraşul Mizil a fost identificat şi reţinut de poliţişti pentru furt calificat
La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au dispus reţinerea unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din oraşul Mizil, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
În fapt, la data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că unei tinere, în timp ce se afla în incinta unei unităţi comerciale din zona centrală a municipiului Ploieşti, i-ar fi fost sustras telefonul mobil, pe care îl lăsase la încărcat într-o zonă special amenajată.
În baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au identificat  şi ulterior depistat persoana bănuită de săvârşirea faptei, ca fiind un tânăr de 24 din oraşul Mizil, acesta fiind condus la sediul unităţii de poliţie pentru audiere.
În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat faptul că acesta se afla sub măsura controlului judiciar pentru alte fapte similare, în cauză fiind reţinut pentru 24 de ore de către Poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, ulterior fiind prezentat Judecătoriei Ploieşti care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Prejudiciul cauzat în valoare de aproximativ 2.000 de lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a autorului.
Sursă:IJP  Prahova
Foto ilustrativ