Politia Prahova a dat amenzi de peste 9000 lei, administratorilor de drum
 
Comunicat IJP Prahova:
Având în vedere situaţia meteorologică din judeţul Prahova, respectiv atenţionarea de cod galben, valabilă din aceasta dimineaţă, ora 10:00 până la data de 29 ianuarie, ora 10:00, peste 100 de poliţiştii prahoveni s-au aflat în teren, acţionând pe principalele artere din municipii, oraşe şi localităţii din judeţ, în vederea asigurării unui trafic rutier în siguranţă, precum şi pentru fluidizarea acestuia. 
Astfel, începând de la primele ore ale dimineţii şi până la ora 12.00, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drum, în valoare totală de 9.135 de lei.
Totodată, poliţiştii au intervenit la 11 evenimente rutiere, soldate cu pagube materiale.
De asemenea, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate conducătorilor de autovehicule pentru transport marfă, astfel, punând în pericol siguranţa traficului rutier.
Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova vă sfătuiesc să ţineţi seama de următoarele recomandări:
 
•Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă. 
 
•Anterior deplasării, asiguraţi-vă că instalaţiile de iluminare, semnalizare, climatizare şi dezaburire sunt în stare bună de funcţionare.
 
•Îndepărtaţi în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheaţa lăsată necurăţată pe plafon poate aluneca şi poate bloca vizibilitatea dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic.
 
•Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
Circulaţi cu atenţie şi respectaţi normele rutiere!
 
Foto ilustrativ/telegrama.ro