IJP PRAHOVA.ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI RUTIER DE PERSOANE (foto-video)
Astăzi, 13 ianuarie a.c., în intervalul orar 6.30:00-09:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au desfăşurat, pe raza de competenţă, o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului de persoane.
Acţiunea a vizat verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane, prin:
 
•verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto;
•verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente.
 
•respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare;
 
•verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;
 
•testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;
 
•valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului;
 
•depistarea activităţilor ilegale de transport rutier de persoane.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au verificat 180 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 12 au fost aplicate conform OUG 195/2002 şi 2 conform HG 69/2012, privind legislaţia specifică transportului rutier.
 
Valoarea sancţiunilor este de 2.030 de lei.
 
Totodată, în cadrul acţiunii au mai fost aplicate alte 30 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Exemple:
 
Astăzi, în jurul orei 07:00, poliţiştii au oprit în trafic un bărbat, în timp ce conducea un microbuz, pe raza municipiului Ploieşti,  efectuând activităţi de transport persoane contracost, cursă regulată, fără a emite bilete de călătorie.
 
 
De asemenea, poliţiştii rutieri au oprit în trafic un bărbat, în timp ce conducea tot un microbuz pe raza municipiului Ploieşti fără a deţine atestat profesional.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu şi judeţ.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Video:IJP Prahova, INFO PLOIESTI CITY si www.ziarulincomod.ro
 
Foto: IJP PH