Doi şoferi din Prahova au rămas fără permis de conducere.Au urcat la volan după ce au  consumat băuturi alcoolice
 
La data de 10 ianuarie, în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, la intersecţia străzilor Râfov şi Corlăteşti un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiu. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
La scurt timp, tot în municipiul Ploieşti, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Depoului din municipiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, un un tânăr în vârstă de 26 de ani, din judeţul Dâmboviţa, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Depoului ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus. 
Întrucât tânărul în vârstă de 26 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În urma impactului celor două autoturisme nu au rezultat victime. 
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ