Un câine  maidanez a fost ucis de un caine de lupta, in comuna Fulga
 Miercuri, 4 ianuarie,  un caine de lupta a fost filmat in timp ce ucidea  un câine maidanez.
Evenimentul socant s-a intamplat pe o baltă din comuna  Fulga.
Potrivit www.ziarulincomod.ro, caine ucigas ar fi din rasa Amstaff, iar   ”oamenii din comună sunt terorizaţi de proprietarii Amstaffului şi spun că frecvent aceştia organizează lupte între câini. În paralel, Poliţia susţine că la incidentul de ieri câinele doar scăpase din curte, fără a fi asmuţit asupra maidanezului.”
 
Comunicat IJP Prahova
 
La data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că pe malul unei bălţi din comuna Fulga, un câine periculos ar fi atacat un câine fără stăpân, din rasă comună. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă, în urma atacului câinele maidanez decedând. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 44 de ani ar fi scăpat câinele din curte, moment în care acesta a atacat un alt câine care se afla pe malul bălţii. 
 
Conform carnetului de sănătate prezentat de stăpân, câinele face parte din categoria a doua a câinilor periculoşi, fără a fi înregistrat în evidenţele Poliţiei, respectiv la Asociaţia Chinologică Română. 
 
Tot din verificări, la domiciliul bărbatului în cauză a mai fost identificat un câine din aceeaşi categorie, care avea urechile cupate şi care, de asemenea nu era înregistrat în evidenţele Poliţiei, respectiv la Asociaţia Chinologică Română. 
 
În cauză, faţă de proprietarul câinelui a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform OUG nr.55/2002 pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacul canin şi pentru neînregistrarea acestuia, cu amenzi în valoare de 500 de lei. 
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal."
 
Foto-video:www.ziarulincomod.ro