Un tânăr prahovean a fost reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 3 ianuarie a.c., în jurul 02.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Apostolache, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comuna Podenii Noi au observat un autoturism care se deplasa pe Dj 102 M, într-un mod sinuos. 
Poliţiştii au oprit, pentru control, autoturismul în cauză, la volanul acestuia fiind identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comună. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, tânărul a declarat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt confirmat în urma verificărilor efectuate în bazele de date. 
Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Astfel, azi, în baza probatoriului administrat, faţă de tânărul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ