Lansare carte

Ploiestii.ro si Carturesti Ploiesti va invita la Biblioteca Judeteana "Nicolae Iorga" din Ploiesti-Sala de lectura "Nichita Stanescu", in organizarea Consiliului Judetean Prahova la o lansare de carte a unui grup de cincisprezece autori si a volumului colectiv "Oameni din Ploiesti", miercuri 21 februarie 2018, de la ora 12:00.

"Cine sunt subiecţii, acei oamenii din Ploieşti pe care am dorit să îi aducem în atenţia Dumneavoastră, a cititorilor? Oarecum previzibil, cei mai mulţi sunt profesori de liceu ai autorilor. Dar li se alătură: medici, avocaţi, ingineri, economişti, un prestigios critic literar, un preot care poate fi considerat un sfânt al zilelor noastre, doi scriitori bine cunoscuţi, un profesor de scrimă (dar şi de viaţă). În plus, câteva personaje pitoreşti, pe care mulţi le vor recunoaşte. Pe toţi îi uneşte ceva: sunt ploieşteni, prin naştere sau prin adopţie, manifestându-se fie ca intelectuali de frunte, fie ca ”pete de culoare” remarcabile în urbea lui nenea Iancu! Ei toţi, văzuţi împreună, constituie un tablou al Ploieştiului anilor ‘50-‘60, ba chiar şi după aceea.

Autorii cartii: Marius Bâzu, Mihai Beffa, Dan Costineanu, Adrian Dăscălescu, Mircea Dăscălescu, Cristian Mihăilescu, Basarab Nicolescu, Theodor Oprescu,Gabriela Petrescu, Valeriu Râpeanu, Adina Angel Şaines, Marius Şaines, Dan Stănescu, Consuela Stoicescu, Dragoş Trestioreanu

Curatorul evenimentului: Bogdan-Lucian Stoicescu