IJP PRAHOVA.PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE MINORI ŞI VIOL
 
La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală,  au pus în executare trei mandate de aducere, emise pe numele a trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi viol.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2017-2019, persoanele bănuite ar fi racolat şi constrâns o persoană vătămată minoră, în scopul exploatării sexuale, două dintre acestea profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa şi au întreţinut relaţii sexuale cu aceasta.
În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reţinerea a două persoane, iar, la data de 21 decembrie a.c., Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab”.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Foto ilustrativ