Utilizarea şi comercializarea, fără drept, a articolelor pirotehnice, în atenţia poliţiştilor prahoveni

La data de 15 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Mizil pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice.

Astfel, în urma controlului la o societate comercială, poliţiştii au constatat faptul că administratorul acesteia ar fi achiziţionat articole pirotehnice pe care le-ar fi depozitat într-un spaţiu neautorizat, respectiv la domiciliu.

În urma inventarierii articolelor pirotehnice identificate a rezultat cantitatea de 50 de kilograme din categoriile F1 şi P1.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă a secţiei în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, cu accent pe depistarea persoanelor care comercializează sau utilizează articole pirotehnice, fără drept.

În cadrul acţiunii care s-a desfăşurat în intervalul orar 18.00-20.00, au fost legitimate 23 de persoane, 3 persoane au fost avertizate şi au fost efectuate 6 controale corporale.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind constatată şi o infracţiune.

Exemplu:

În timp ce acţionau în zona Pieţei Aurora Vest, au observat doi minori care ieşeau dintr-o societate comercială având în mână câte o cutie cu articole pirotehnice.

 Cei doi minori au fost legitimaţi, stabilindu-se că au vârsta de 13 ani, având asupra loc câte 50 de bucăţi de articole pirotehnice, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

Sursa:IPJ Prahova

Foto ilustrativ/Politia Romana