Un bărbat a fost salvat după ce a căzut într-o cisternă, la Ploieşti. Victima a ajuns la spital
 
Pompierii  din Prahova au salvat un bărbat în vârstă de 38 ani  după ce acesta a leşinat într-o cisternă care transportase ciclopentan şi pe care o igieniza.
Potrivit ISU Prahova, evenimentul a avut loc în seara aceasta, în jurul orelor 20.00, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din mun.Ploieşti.
”Am intervenit pentru salvarea unui persoane inconştiente din interiorul unei cisterne.
Am fost mobilizate următoarele mijloace: o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.
Din primele informaţii, victima executa activităţi de igienizare în interiorul cisternei. 
Cisterna era goală.
 În trecut a transportat ciclopentan.
 Bărbatul a fost scos cu rapiditatea şi s-au început manevrele de resuscitare. 
Din fericire după efectuarea protocolului de resuscitare şi administrarea de medicamentaţie victima a ieşit din stop cardio-respirator. 
A fost intubat, cu puls stabil şi transportat la UPU-Spitalul Judeţean Prahova”
”La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 18:45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că, un bărbat, în timp ce curăţa o cisternă, în calitate de angajat al unei spălătorii auto din municipiu ar fi căzut în ea, ulterior aflându-se în stare de inconştienţă. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiu, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate si sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.” precizeaza IJP Prahova.
 
Sursa:IJP si ISU Prahova.
 
Foto:ISU Prahova