Prahova. Soferi depistataţi, în trafic, sub influenţa substanţelor psihoactive
La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au organizat şi desfăşurat acţiuni pe raza judeţului pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Astfel, în urma controalelor efectuate au fost întocmite 3 dosare penale pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În jurul orei 16.30, poliţişti ai Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au oprit, pentru control, un autoturism ce circula din direcţia Şoseaua Vestului către Centru.
 
La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 31 de ani, din municipiul Ploieşti, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cannabis.
 
În jurul orei 20.00 şi poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Azuga au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa dinspre DN1 către strada Valea Azugii.
 
La volanul autoturismului a fost legitimat un tânăr de 26 de ani, din oraşul Otopeni, judeţ Ilfov, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină.
 
O oră mai târziu, tot poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Azuga în timp ce se aflau pe strada Independenţei din oraş au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa către DN1.
 
La volanul autoturismului a fost legitimat tot un tânăr de 26 de ani, din municipiul Bucureşti care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de metamfetamină.
 
În toate cele trei cazuri, conducătorii auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
 
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Acţiunile preventive şi de combatere a consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei, a combaterii vitezei excesive, precum şi a consumului de băuturi alcoolice sau substanţe interzise.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ