Un ploiestean a fost declarat „Studentul Anului 2022”

A terminat, în 2019, cursurile Colegiului Naţional „Nichita Stănescu” din Ploieşti, profil matematică -informatică. A fost declarat, în urma unei impresionante festivităţi, „Studentul Anului 2022”. O distincţie care îl onorează şi ambiţionează pe ploieşteanul Mihai Alexandru Stănescu, multiplu medaliat cu aur, argint şi bronz la diferite competiţii de IT, derulate în ţară, dar şi în străinătate.

„A fost un an rodnic plin de provocări dar şi de reuşite. Mulţumesc pentru de distincţia acordata de Uniunea Studenţilor din România pentru performanţă academică. Înseamnă enorm pentru mine, mai ales că îmi doresc să dac carieră aici, în România, nu să plec în străinătate”, a spus Mihai.

Tânărul este acum student în anul al patrulea la Telecomunicaţii, în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Alături de profesorul coordonator, Oana Farcaş, ploieşteanul a reuşit să ia medalia de aur în Tunisia şi Indonezia, dar şi bronzul în Malaysia, la concursuri de IT.

Mihai Alexandru Stănescu, tânărul cu o minte sclipitoare, vrea sa revoluţioneze lumea informaticii şi să ajungă la nivelul la care, pentru invenţiile sale, să se „bată” cele mai mari companii de profil din lume.

Sursa:https://www.observatorulph.ro/eveniment/2668697-un-ploiestean-fost-absolvent-al-colegiului-nichita-stanescu-declarat-studentul-anului-2022