Articole pirotehnice confiscate de poliţiştii din Prahova
La data de 1 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în timp ce desfăşurau activităţi de depistare a persoanelor care comercializează articole pirotehnice fără autorizaţie, au efectuat verificări la domiciliile a trei persoane din municipiul Ploieşti, respectiv din comuna Târgşoru Vechi, care deţineau mai multe articole pirotehnice fără autorizaţie. 
Astfel, în urma celor două controale la domiciliile a doi bărbaţi cu vârstele de 25, respectiv 47 de ani au fost depistate 5 kilograme de articole pirotehnice, care au fost ridicate în vederea confiscării. 
Valoarea totală a acestora este de aproximativ 400 de lei. 
În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept".
 
PROTEJAŢI-VĂ COPIII DE PETARDE ŞI ARTIFICII!
 
Poliţiştii avertizează: încercaţi să vă protejaţi copiii prin a nu mai cumpăra sau manevra petarde sau artificii care le pot pune viaţa în pericol, supravegheaţi-i şi explicaţi-le riscul la care se expun!
 
Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate foarte periculoase şi vă pot răni sau chiar lăsa invalizi.
Astfel de accidente au loc din păcate în fiecare an, în special sărbătorile de iarnă.
Încercaţi să vă protejaţi copiii prin a nu mai cumpăra sau manevra petarde sau artificii care le pot pune viaţa în pericol.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ