Furt dintr-un supermarket din Blejoi. Doua tinere din Ploiesti au fost depistate de politisti
La data de 1 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Blejoi au identificat persoanele bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de furt.
În fapt la data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00 poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că i-ar fi fost sustrase mai multe articole vestimentare.
Din discuţiile purtate cu aceasta a reieşit faptul că în timp ce se afla într-un centru comercial din comuna Blejoi, la un moment dat şi-a lăsat geaca personală dar şi alte 3 articole vestimentare, ale copiilor acesteia, într-o încăpere destinată bunurilor.
Ulterior, la ieşirea din magazin a constatat faptul că cele 4 articole vestimentare i-au fost sustrase.
În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptei ca fiind două tinere cu vârstele de 18, respectiv 24 de ani, ambele din municipiul Ploieşti.
Prejudiciul în valoarea de 1.400 de lei a fost recuperat în totalitate.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
Sfaturile din partea poliţiştilor prahoveni sunt următoarele.
 
Nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani sau obiecte cu o valoare materială însemnată (bijuterii, bunuri electronice, etc.);
- Purtaţi portofelul sau geanta cu acte şi bani, în buzunare interioare ale vestimentaţiei, respectiv în faţă, la vedere, niciodată deasupra cumpărăturilor, sau în coşul de cumpărături.
- Feriţi-vă de priviri indiscrete când faceţi plata şi nu scoateţi toată suma de bani pe care o aveţi asupra dumneavoastră, ci numai suma de care aveţi nevoie pentru a plăti.
- Atenţie sporită la folosirea cardurilor bancare, prin efectuarea de plăţi sau retragerea de numerar din bancomate.
- Evitaţi pe cât posibil să vă înghesuiţi sau să fiţi înghesuiţi în zone comerciale, pieţe, bazaruri, gări - autogări, magazine, mijloace de transport etc., atât în înţelesul actualei situaţii epidemiologice, precum şi în înţelesul evitării victimizării.
- Acordaţi o atenţie sporită locului unde parcaţi autovehiculul, modului de asigurare al acestuia şi bunurilor lăsate în interior; nu lăsaţi bunuri de valoare, genţi sau portofele la vedere; atenţie la încărcarea şi descărcarea cumpărăturilor.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ