Accident rutier, noaptea trecută, în Ploieşti. Un şofer beat şi drogat a intrat cu maşina într-un stâlp de beton
Un tânăr în vârstă de 23 de ani, a provocat, azi-noapte, un accident în Ploieşti, pe strada Cameliei.
Conducatorul auto era beat si drogat, acesta s-a oprit cu masina, într-un stâlp de beton pe care l-a pus la pământ, în cădere stâlpul a avariat  şi un autoturism parcat.
 La data de 29 noiembrie 2022, în jurul orei 23:30, politiştii rutieri din cadrul Biroul Rutier Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Cameliei din municipiu s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale în urma căruia un stâlp de iluminat public a fost rupt. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, constatându-se faptul că, un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Cameliei din municipiu, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public, rupându-l, iar ulterior, acesta a picat pe partea carosabilă, producând avarii unui autoturism care se afla parcat. 
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Totodată, întrucât prezenta un comportament suspect, tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest acesta indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei şi consumului de substanţe psihoactive. 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ