Politistii rutieri din Prahova au organizat o  acţiune cu radare în cascadă, pe Drumurile Naţionale din judet. O femeie  de 55 ani  a reusit un record de viteza
 
Comunicat Politia Rutiera Prahova.
 
Viteza constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie cu urmări grave la nivelul judeţului Prahova. 
Deşi acest lucru este cunoscut de către conducătorii auto, nu toţi şoferii aleg să circule regulamentar, iar efectele unor astfel de decizii inadecvate sunt de cele mai multe ori nefaste, nu numai pentru cel ce alege să nu respecte regimul legal de viteză, cât şi pentru pasagerii acestuia şi ceilalţi participanţi la trafic. 
În acest sens, exemplificăm activitatea de astăzi, 24 noiembrie, a poliţiştilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova care au organizat o acţiune, cu radare în cascadă, pe drumurile naţionale din judeţ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. 
În acest context, în două ore, poliţiştii au fost aplicate 103 sancţiuni la OUG nr. 195/2002 R, dintre care 66 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de 33.300 lei. 
De asemenea, în cadrul acţiunii, au fost reţinute 2 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cu peste 50, respectiv peste 70  de km/h., precum şi 2 certificate de înmatriculare. 
 
Exemplu semnificativ: 
 
O femei în vârstă de 55 de ani, din comuna Păuleşti a condus un autoturism pe Drumul Naţional 1, în afara oraşului Băicoi, pe un sector de drum limitat la 100 km/h, cu o viteză de 173 km/h. 
Aceasta a fost sancţionată cu amendă contravenţională, totodată fiind dispusă şi măsura reţinerii permisului de conducere pentru 120 de zile. 
Poliţiştii prahoveni sunt permanent pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea riscului victimal al conducătorilor auto.