Soferi prahoveni depistaţi la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice
La data de 20 noiembriea.c.,  în jurul orei 18:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au fost sesizaţi despre faptul că la intrarea în comuna Ştefeşti s-a produs un eveniment rutier între două autoturisme, iar conducătorul unuia dintre ele e posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice.  
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 50 de ani, în timp ce se deplasa pe DJ 216 A, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism care se afla parcat regulamentar în afara părţii carosabile.  
În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.  
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Noaptea trecută, în jurul orei 00:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Gheorghe Lazăr, un autoturism  condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în municipiu. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acestuia i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, refuzând recoltarea. 
Totodată, întrucât nu a putut prezenta permisul de conducere pentru control, poliţiştii au efecuat verificări în bazele de date rezultând faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de moste biologice de sânge şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ