POLIŢIŞTII PRAHOVENI PRINTRE ANIMALELE EXPOZIŢIE DE LA COMARNIC
Ieri, 19 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Prahova au desfăşurat o acţiune în oraşul Comarnic, pe linia protecţiei animalelor 
 
Astfel, în cadrul unei expoziţii de animale ce a avut loc pe raza oraşului Comarnic, poliţiştii au verificat condiţiile de deţinere, întreţinere, hrană, apă şi spaţiu de mişcare pentru aproximativ 17 exemplare canine, 50 de cabaline şi 20 de ovine. 
 
Totodată, au fost verificate carnetele pentru exemplarele canine ( vaccinarea antirabică, sterilizarea, deparazitarea internă şi deparazitarea externă). 
 
De asemenea, s-a avut în vedere prevenirea şi combaterea deţinerii sau transportului de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitar veterinare, dar şi prevenirea şi combaterea comercializării ilegale de animale. 
 
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au atras atenţia asupra obligaţiei deţinătorilor şi proprietarilor de animale de a nu le lăsa nesupravegheate sau în libertate, pe drumurile publice sau pe terenurile agricole, acestea putând prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, caz în care vor fi aplicate măsuri contravenţionale sau penale, după caz.
 
Sursa.IPJ Prahova