Două minore  răpite în judeţul Braşov de un bărbat de 42 de ani, au fost găsite în Valea Călugărească (video)
Disparitia celor două fete minore in varsta de 10 si 12 ani a fost anuntata ieri la dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.
Din cercetările oamenilor legii, a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat cadrele de poliţie. Totodata, s-a declansat mecanismul “Alerta rapolire copil”. Au fost declanşate ample căutări, mai multe echipaje din judeţ efectuând verificări, în vederea depistării minorelor.
 
Intr-un final, cele două minore au fost depistate în judeţul Prahova ( conform IJP Prahova,in comuna Valea Calugareasca).
 Potrivit IPJ Brasov, bărbatul , în vârstă de 42 de ani, bănuit de săvârşirea faptei se află în custodia poliţiştilor, acesta urmând a fi condus la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cu privire la aspectele constatate, au fost informaţi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.
 
 
Video: IJP Prahova
Subinspector de poliţie Florescu Mihaela- purtător de cuvânt din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova