REŢINUT PENTRU CONDUCERE CU PERMIS SUSPENDAT ŞI SUB INFLUENŢA SUBSTANŢELOR PSIHOACTIVE
 
La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de  supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Apelor din municipiu, au observat un autoturism, despre care existau date şi informaţii că persoana care se află la volan ar avea permisul suspendat.
În continuare, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, fiind oprit pe strada Lebedei din municipiul Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 48 de ani din municipiu.
Totodată, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce cu Restricţii-Suspendat.
Întrucât bărbatul manifesta un comportament necooperant a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări.
De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a rezultat pozitiv la cocaină, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul de 48 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei drept de a conduce este suspendat şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ